Anonim Ortaklığın Borca Batıklık Nedeniyle İflâsı Ve İflâsın Konkordato Yoluyla Önlenmesi (7327 Sayılı Kanundaki Değişiklikler İle)

Anonim Ortaklığın Borca Batıklık Nedeniyle İflâsı Ve İflâsın Konkordato Yoluyla Önlenmesi  (7327 Sayılı Kanundaki Değişiklikler İle)
ISBN: 9789750278624 — 2022 — 1. Print Law Execution and Bankruptcy Law

Çalışmanın konusunu; anonim ortaklıkların borca batık olması durumu ve borca batıktık sebebiyle iflâs kararı verilmesini önleyen bir kurum olarak konkordato oluşturmaktadır. Çalışma iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, borca batıklık kavramı, borca batıklık durumunun benzer kavramlardan farklılığı ile borca batıklık durumunun tespiti incelenmeye başlanmıştır. Bununla birlikte birinci bölümde borca batıklık bildiriminin hukuki sonuçlan da incelenmiştir. Bu çerçevede, ilk olarak borca batıklık durumuna bağlanan en ağır sonuç olarak iflâs durumu ele alınmış, ikinci olarak, iflâsın açılmasına yer olmadığı durumuna yer verilmiştir. Bu bölümde ayrıca borca batıklık nedeniyle iflâs kararı verilmesi zorunluluğunu ortadan kaldıran hâller de inceleme alanı bulmuştur. Çalışmanın ikinci bölümü ise; borca batıklık nedeniyle iflâs kararı verilmesini önleyen bir kurum olarak konkordatoya ilişkin açıklamalara ayrılmıştır. Çalışma konusu olan adi konkordatoya ilişkin olarak; konkordato başvurusu yapılmasından konkordatonun tasdikine kadar olan tüm süreç ele alınmıştır. 7101 sayılı Kanun ile konkordato kurumuna ilişkin yenilikler içeren düzenlemeler getirilmiştir. İlgili hükümlerde önce 7155 sayılı Kanun ile sonrasında ise 7327 sayılı Kanun ile değişiklikler yapılmıştır. Bu bölümde konkordato kurumu ile ilgili 7101 sayılı Kanun'un yanı sıra 7155 sayılı Kanun ve 7327 sayılı Kanun ile yapılan değişiklikler de yer almaktadır. Bununla birlikte, konuya ilişkin ilgili başlıklar altında Yargıtay ve bölge adliye mahkemeleri tarafından verilen kararlara da yer verilmiştir.

İçeriğe ait içindekiler bölümünün aktarımı devam etmektedir.

This book is available for the period specified under the following Digital Rights Management (DRM) Terms:

  • Permission to Print:
    None
  • Cut/Copy/Paste:
    None
  • Total Number of Devices That Can Be Used:
    2
  • Permission to Save Book File as and Reproduce in Digital Environment:
    None

Your Latest Views

Anonim Ortaklığın Borca Batıklık Nedeniyle İflâsı Ve İflâsın Konkordato Yoluyla Önlenmesi (7327 Sayılı Kanundaki Değişiklikler İle) Munise Seray Göncü Döner Obeziteyle Mücadelede Kamu Politikaları Serkan Benk Kira Hukuku Olcay Göçüm Türk Ceza Hukukunda Ve Vergi Ceza Hukukunda Tekerrür Ahmet Bozdağ Sıçrama Yüksekliği Ölçümünde Kullanılacak Yeni Bir Ölçüm Sistemi Geliştirilmesi Hikmet Gümüş Eğitimde Politika Planlama Ekonomi Figen Ereş 21.yüzyılda Finansal Muhasebe - Teoriden Uygulamaya EMRE ERGİN Noterlerin Hukukî Sorumluluğu Yusuf Memiş Uluslararası Hukukta Doğal Hayatın Korunması Galip Engin Şimşek Kuraklık Ve Su Kıtlığı Riski İle Mücadelede Kamu Mali Politikaları Sibel Aybarç İmar Kirliliğine Neden Olma Suçu Mahmut Kaplan Hazar Denizi Ve Karadeniz'de Küresel Enerji Mücadelesi Ahmet Aydın Sosyal Bilgiler Eğitiminde Kavram Öğretimi Hasan Nasırcı Iii. Uluslararası Necmettin Erbakan Üniversitesi Hukuk Kongresi Özet Bildiri Kitabi Fatih Kaleci Yaşlılık Sosyolojisi Ahmad Jabbari Son Değişikliklerle Türk Eğitim Sistemi Ve Okul Yönetimi Ali Çağatay Kılınç Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesinde Ayıplı İfa Betül Güven Okullarda Psikolojik Danışma Ve Rehberlik Alim Kaya Ağırlama Sektöründe Gıda Hijyeni Mustafa Tayar Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretimi Ali Göçer Bedensel Zarar Bağlamında Ekonomik Geleceğin Sarsılmasından Doğan Zararların Tazmini Süleyman Topcuoğlu Psikomotor Gelişim Hakkı Çoknaz Deneyimsel Pazarlama Kadir Deligöz Elektronik Haberleşme Abonelik Sözleşmesi – Tüketici Hukuku Monografileri – Muhammed Emir Öz Yeni Gelişmeler Işığında Türkçe Öğretimi Serdarhan Musa Taşkaya

Search
AI Search
Cite Copied!